Metoda šest klobukov – 1. dogodek DKD LJ v 2011

Srečanje z naslovom »Šest klobukov razmišljanja pri delu kadrovikov« bo potekalo v torek, 15. februarja 2011, od 9h do 11.45 v prostorih Mercatorja (učilnica 1) na Dunajski cesti 107, 1000 Ljubljana. Naša gostja bo mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje in CoRT.

O vsebini: Človeštvo je razvilo mnogo odličnih orodij za boljše argumentiranje in analiziranje. Nenehno tudi izboljšujemo informacijsko tehnologijo. Še zmeraj pa nismo dovolj razvili metod, da bi bolje razmišljali o vsakodnevnih zadevah, da bi izboljšali potek pogovorov in pospešili sestanke, da bi lahko rodili še več idej in možnosti, da bi se hitreje prilagodili negotovostim okoli nas… Pravzaprav se potek našega tradicionalnega razmišljanja ni dosti spremenil zadnjih nekaj stoletij. Dolgo niti ni bilo potrebno, ker je bil svet relativno stabilen, in so ideje ter koncepti živeli dlje časa kot ljudje, toda v današnjem hitro spreminjajočem se svetu vedno nove alternative nenehno potrebujemo. Zahodna kultura je še danes odvisna od argumentiranega in kritičnega razmišljanja, pogosto lahko temu rečemo kar prepiranje, kdo ima bolj prav in čigava bo obveljala. Uporabljamo ga v družinskih razpravah in poslovnih pogovorih, na sodiščih in skupščinah… Ponavadi mu rečemo kar demokracija. Temelji na sistemu razmišljanja, ki so ga uvedli stari grški misleci. Izkušnje iz prakse kažejo, da tovrsten način razmišljanja ni konstruktiven. Morda lahko z njim kaj izboljšamo, redko pa kaj novega ustvarimo. S tehnikami, ki jih je razvil dr. Edward de Bono, pa lahko. Predstavila jih bo edina licencirana trenerka pri nas, mag. Nastja Mulej. (Na srečanju bo možno pregledati in kupiti tudi istoimensko knjigo).

Program srečanja:
9.00 –  9.10    Pozdrav organizatorja
9.10 – 10.00  Uvod – kako razmišljamo in zakaj
10.00 – 10.45  Šest klobukov razmišljanja – predstavitev na primeru
10.45 – 11.00  Odmor
11.00 – 11.45  Uporaba tehnike Šest klobukov razmišljanja za letni razgovor

O predavateljici: Nastjo skozi življenje vleče neskončna radovednost in želja po učenju. Tako je prišla do treh univerzitetnih nazivov (mag. kom., univ. dipl. soc., univ. dipl., ekon.) ter kot ekskluzivno v Sloveniji do licence za tehnike bolj učinkovitega, konstruktivnega, sodelovalnega razmišljanja (Šest klobukov) in bolj ustvarjalnega razmišljanja (Lateralno razmišljanje) po dr. Edwardu de Bonu. Obe istoimenski knjigi je tudi prevedla iz angleščine in uredila (2005 in 2006, založba New Moment). Septembra je dr. de Bona gostila v Sloveniji že četrtič – tokrat za to, da je spoznala tehnike poučevanja razmišljanja v šolstvu: CoRT. Minister za šolstvo in šport ji je podelil nalogo, da pripravi vse potrebno za izbirni predmet Razmišljanje v osnovnih in srednjih šolah za šolsko leto 2011/2012. Predava inovacijski management, blagovne znamke, poslovno komuniciranje, ustvarjalnost ter psihologijo dela in medosebnih odnosov na delovnem mestu na treh visokih šolah, o čemer lahko govori iz svoje bogate delovne prakse, ki je deset let potekala ob boku Dragana Sakana (New Moment, prej Saatchi & Saatchi). Ljubi medije in vsebine, zato dosti piše zanje (kot novinarka) ali njim (kot oseba za odnose z mediji za Društvo za marketing Slovenije, Slovensko marketinško konferenco, Zlati boben, Poslovno konferenco…). Ter neskončno uživa v svoji družini, ki se je v preteklih dveh letih podvojila.

Prijave na dogodek sprejemamo tukaj. Kotizacija za redni dogodek našega društva znaša 33,00 EUR. Še vedno velja, da ko obiščete en dogodek v tekočem letu, vam kotizacija velja tudi za vse prihodnje redne dogodke v letu. Po dogodku boste prejeli račun. Dogodek je namenjen članom DKD Ljubljana, tukaj vnesete podatke, ki jih potrebujemo za administracijo vašega članstva (če tega še niste storili). Članarina za leto 2011 je 25,00 EUR – za urejanje plačil se obrnite na jure.porenta@gmail.com.